Nieuws

www.klaassen.com/officiele-opening-graafschap-college-sport-bewegen-doetinchem

Opening schoolgebouw Sportpark Zuid - 16 oktober 2018

Op 16 oktober 2018  heeft burgemeester Mark Boumans samen met twee studenten van de opleidingen Sport en bewegen en Veiligheid en vakmanschap (veva) het nieuwe schoolgebouw aan de Sportweg in Doetinchem officieel geopend. Het drietal werd met een legervoertuig van de Topsporthal naar de nieuwe locatie gebracht. Langs de kant van de route vormden studenten een erehaag en zorgden zij voor een feestelijk onthaal. Op het bordes, voor de ingang van de nieuwe school, knipten de studenten en de burgemeester het lint door.

De openingshandeling werd voorafgegaan door een inspirerende bijeenkomst met Marc Lammers, voormalig hockeyspeler en bondscoach van het Nederlands hockeydamesteam. Hij gaf zijn visie op coaching, innovatie, leiderschap, samenwerken en grenzen verleggen. Buurtbewoners, (toekomstige) studenten, maar ook andere geïnteresseerden, zijn in grote getale gekomen om een kijkje te komen nemen in dit bijzondere pand. Het gebouw biedt plaats aan ruim 700 studenten.

Perfecte ligging

De school heeft een plek gekregen op Sportpark Zuid, naast de Topsporthal en tussen de Doetinchemse sportvelden. Dankzij deze ligging hoeven de studenten, die tijdens de opleiding veel sporten, minder te pendelen tussen school en verschillende sportaccommodaties.

100% elektrisch

De nieuwe locatie bestaat uit twee vleugels met leslokalen en kantoren, met daartussen een licht en ruimtelijk ‘sociaal hart’. Het atrium is vormgegeven als een getrapt landschap. In het midden bevindt zich de ontmoetingsruimte met kantine. Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst, ook staan er zonneboilers voor de opwarming van tapwater. De school is 100% elektrisch; er is geen gasaansluiting en het gebouw voldoet aan de nieuwste eisen voor duurzaamheid.

Verbijzondering van de aanblik en wering van warmtelast vindt plaats middels een alzijdige stalen voorzetgevel met een organische boomstructuur aansluitend op de boombeplanting rondom. De voervelden zijn net als de thermische gevels generiek van aard en dragen bij aan een hoge mate van indelingsflexibiliteit.

Ruimtelijk

Bij de aankleding is gekozen voor lichte en frisse kleuren. Het daglicht, dat overal in het gebouw binnenkomt, zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Alle wanden van de lokalen zijn van glas met daarop inspirerende teksten uit de grondwet en van verschillende krijgsmachtonderdelen, maar ook van personen zoals Johan Cruijf en zelfs Pipi Langkous. Het gebouw is modern ingericht en voorzien van up-to-date faciliteiten en voorzieningen.

De inrichting van het kavel rondom, met schanskorven voorzien van groengras tot aan de gevellijn alsmede getrapte terrassen en zitmogelijkheden die als sterke verbinding tussen binnen en buiten functioneren, doen het gebouw zowel sferisch als functioneel aangenaam in zijn omgeving landen.

Reportage van de opening door Regio8:

https://youtu.be/CeYfogqZ0kI