Nieuws

http://www.gelderlander.nl/doetinchem/graafschap-college-kiest-regionale-bouwer~a77b54f4/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

Graafschap College kiest regionale bouwer - Gelderlander 18 december 2016

DOETINCHEM – ROC Graafschap College kiest voor een regionale aannemer voor de bouw van de nieuwe school op Sportpark Zuid in Doetinchem. De Klaassen Groep uit Dinxperlo gaat het pand, waar ongeveer 700 leerlingen onderdak vinden, realiseren.

Het Graafschap College laat weten ‘zeer verheugd’ te zijn dat een regionaal bedrijf als beste naar voren kwam uit de Europese aanbesteding. „Zowel Klaassen als het Graafschap College streven ernaar zo veel als mogelijk regionale bedrijven te betrekken bij de nieuwbouw”, staat in een persbericht van de mbo. „Het project levert een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio.”

Kritiek
Eerder ging de verbouwing van het hoofdgebouw najaar 2014 naar een aannemer (Van Deelen uit Veenendaal) buiten de regio. Dat kwam het schoolbestuur toen op kritiek te staan vanuit de Achterhoekse bouw.

Opleidingsplaatsen
Een van de afspraken tussen Klaassen en het Graafschap College is dat tien leerlingen van de bouw- en installatieopleidingen van de school een opleidingsplaats krijgen tijdens de bouw.

10 miljoen
De nieuwe school komt te staan op de plek van de voormalige tennishal. In het pand komen de opleidingen ‘sport en bewegen’ en ‘vrede en veiligheid’. Eerder werd bekend dat de nieuwbouw ongeveer 10 miljoen euro gaat kosten.

Met de bouw wordt gestart in voorjaar 2017. Het Graafschap College kan het gebouw in gebruik nemen bij het begin van het schooljaar 2018-2019.